Rammen for kunsten

Hvor meget betyder museet for hvordan kunsten bliver set? Hvad betyder det om vi hører et stykke musik på gaden eller i et koncerthus? Får fotografier den opmærksomhed de kræver, når de bliver vist på nettet?

Jeg ved ikke om det stadig er lige så kontroversielt, som det har været, at tale om fotografi som kunst og sammenligne den med musik eller malerkunst. Men det er for så vidt min diskussion lige meget. For det interessante er hvor meget værdi vi tillægger den anerkendelse, der ligger i f.eks. at være kendt, udstillet eller professionel.

Jeg faldt over denne interessante video og artikel på PetaPixel. Den er ikke lang – men tankevækkende.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

1 kommentar

  1. Der er uden tvivl en stærk sammenhæng mellem ramme/placering og den opmærksomhed som et objekt får. En sammenligning kunne jo være til supermarkeder hvor der er en videnskab at placere sine produkter så de sælger mest muligt, eller måske SEO, for hvad hjælper det hvis du har verdens bedste tilbud men sitet altid ligger 100 links nede på google.

Skriv din kommentar